DLA KOGO KURS JEST PRZEZNACZONY?

Szkolenie przygotowuje Uczestnika/czkę pod względem praktycznym i teoretycznym z zakresu gastronomii, a także umożliwia (w cenie kursu) uzyskanie kwalifikacji i certyfikatu pozwalających na wykonywanie zawodu.

JAKI JEST CZAS TRWANIA KURSU?

30 godzin

JAKI JEST TRYB KURSU?

Szkolenie może zostać przeprowadzone w trybach: stacjonarnym wieczorowym/dziennym; e-learningowym; hybrydowym (połączeniu trybu stacjonarnego i e-learningowego). Tryb kursu dostosowany jest do programu szkolenia i potrzeb Uczestnika.

SYLABUS

  • podstawowe zagadnienia związane z gastronomią,
  • techniki gotowania (pieczenie, smażenie, gotowanie, duszenie),
  • charakterystyka receptorów smaku (słodki, słony, kwaśny, umami )
  • łączenie przypraw i smaków,
  • kuchnie świata,
  • poddawanie żywności obróbce termicznej,
  • gatunki serów i rodzaje mięsa,
  • dobór wina do posiłku,
  • gotowanie ekologiczne i ekonomiczne,
  • specjalne diety dla osób z różnymi chorobami

CZY PO UKOŃCZENIU KURSU MOŻNA UZYSKAĆ CERTYFIKAT? 

Tak, możliwe jest uzyskanie certyfikatu EVCC. Więcej informacji na stronie Instytutu VCC.

JAK MOGĘ ZAPISAĆ SIĘ NA SZKOLENIE?

Więcej informacji i formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie portal.szkolen.pl.